Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErdem, İlker
dc.contributor.authorÇakır, Şerife
dc.date.accessioned2023-09-18T11:38:54Z
dc.date.available2023-09-18T11:38:54Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn1303-5002
dc.identifier.issn2687-475X
dc.identifier.urihttp://doi.org/10.15671/hjbc.984727
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12573/1789
dc.description.abstractThe silver (Ag) is a well-known material with interesting properties (i.e. catalytic activity, antimicrobial, etc.). The nanosized particles of silver propose enhanced properties due to having relatively higher surface areas. The green synthesis is a promising way of material preparation/production being relatively more environmentally friendly by utilization of less harmful materials. In this work, the plant extracts (Cynara & Walnut shell powder) were used as reaction media for the synthesis of silver nanoparticles (Ag NPs). The nanoparticles produced via two plant extracts were ~46 nm and ~109 nm in size, respectively. The antibacterial activities of the produced silver nanoparticles (against E. coli and S. aureus species) were determined and minimum effective concentrations (MIC) for antibacterial activity were investigated.en_US
dc.description.abstractGümüş (Ag) ilgi çeken özellikleri ile (katalitik etkinlik, antimikrobiyal, vb.) bilinen bir malzemedir. Nano boyuttaki Gümüşartan yüzey alanı sebebiyle gelişmiş özellikler sunar. Yeşil üretim görece daha az zararlı malzemelerin kullanılması sebe - biyle umut veren daha çevre dostu bir malzeme hazırlama/üretme yöntemidir. Bu çalışmada, gümüş nano parçacıkların (Ag NP) hazırlanması için bitki özütleri (enginar, ceviz kabuğu tozu) hazırlama ortamı olarak kullanılmıştır. Farklı iki bitki özütüyle hazırlanan nano parçacıkların boyutları, sırasıyla ~46 nm ve ~109 nm olmuştur. Hazırlanan Ag NP’ların E.coli and S.aureus suşlarına karşı antibakteriyel etkileri belirlenmiş ve minimum etkili yoğunlukları araştırılmıştır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherHacettepe Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.15671/hjbc.984727en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSilver nanoparticleen_US
dc.subjectgreen synthesisen_US
dc.subjectantimicrobial activityen_US
dc.subjectGümüş nano parçacıken_US
dc.subjectyeşil üretimen_US
dc.subjectantimikrobiyal etkinliken_US
dc.titleGreen Synthesis of Silver Nanoparticles Using Walnut Shell Powder and Cynara sp. and their Antibacterial Activitiesen_US
dc.title.alternativeYeşil Sentezle Ceviz Kabuğu Tozu ve Enginar (Cynara sp.) Kullanarak Gümüş Nanoparçacıkların Hazırlanması ve Antibakteriyel Özelliklerien_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentAGÜ, Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5743-0835en_US
dc.contributor.institutionauthorErdem, İlker
dc.identifier.volume50en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage335en_US
dc.identifier.endpage347en_US
dc.relation.journalHacettepe Journal of Biology and Chemistryen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster