Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGümüştop, İsmail
dc.date.accessioned2024-01-04T09:16:30Z
dc.date.available2024-01-04T09:16:30Z
dc.date.issued2023en_US
dc.date.submitted2023-06-06
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12573/1875
dc.description.abstractLoigolactobacillus coryniformis is a member of lactic acid bacteria isolated from various ecological niches. We isolated a novel L. coryniformis strain FOL-19 from artisanal Tulum cheese and performed the whole-genome sequencing for FOL-19 using Illumina NextSeq. Then, genomic characterization of FOL-19 against ten available whole genome sequences of the same species isolated from kimchi, silage, fermented meat, air of cowshed, and dairy was performed. The average genome size of 2.93 ±0.1 Mb, GC content of 42.96% ±0.002, number of CDS of 2905 ±165, number of tRNA of 56 ±10, and number of CRISPR elements of 6.55 ±1.83 was achieved. Both Type I and II Cas clusters were observed in L. coryniformis. Only one strain (CECT 5711) was predicted to encode a Carnocin CP52 bacteriocin gene cluster. The presence of CRISPR elements and Cas clusters suggests that L. coryniformis holds a promising potential for being a reservoir for new CRISPR-based tools. These findings put a step forward for the genomic characterization of L. coryniformis strains for biotechnological applications via genome-guided strain selection to identify industrially relevant traits.en_US
dc.description.abstractLoigolactobacillus coryniformis, çeşitli ekolojik nişlerden izole edilen laktik asit bakterilerinin bir üyesidir. Tulum peynirinden yeni bir L. coryniformis suşu olan FOL-19'u izole ettik ve Illumina NextSeq kullanarak FOL-19 için tüm genom dizilimi gerçekleştirdik. Ardından, FOL-19'un kimchi, silaj, fermente et, ahır havası ve süt ürünlerinden izole edilen aynı türe ait mevcut on tam genom dizisine karşı genomik karakterizasyonu gerçekleştirilmiştir. Ortalama genom büyüklüğü 2.93 ±0.1 Mb, GC içeriği %42.96 ±0.002, CDS sayısı 2905 ±165, tRNA sayısı 56 ±10 ve CRISPR element sayısı 6.55 ±1.83 olarak elde edilmiştir. L. coryniformis'te hem Tip I hem de II Cas kümeleri gözlenmiştir. Sadece bir suşun (CECT 5711) Carnocin CP52 bakteriyosin gen kümesini kodladığı tahmin edilmiştir. CRISPR elementlerinin ve Cas kümelerinin varlığı, L. coryniformis'in yeni CRISPR tabanlı araçlar için bir rezervuar olma konusunda umut verici bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir. Bu bulgular, biyoteknolojik uygulamalar için L. coryniformis suşlarının genomik karakterizasyonu için, endüstriyel olarak ilgili özellikleri belirlemek üzere genom güdümlü suş seçimi yoluyla bir adım öne çıkmaktadır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAbdullah Gül Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectL. coryniformisen_US
dc.subjectComparative genomicsen_US
dc.subjectCRISPR/Casen_US
dc.subjectBacteriocinen_US
dc.subjectFermented foodsen_US
dc.subjectKarşılaştırmalı genomiken_US
dc.subjectBakteriyosinen_US
dc.subjectFermente gıdalaren_US
dc.titleNext generation sequencing of a novel Loigolactobacillus coryniformis FOL-19 isolated from cheese and comparative genomic analysis with other L. coryniformis strainsen_US
dc.title.alternativePeynirden ilk defa izole edilen Loigolactobacillus coryniformis FOL-19'un yeni nesil dizilenmesi ve diğer L. coryniformis suşlarıyla karşılaştırmalı genomik analizlerien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentAGÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyomühendislik Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster