Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Effect of different resistant starch sources and wheat bran on dietary fibre content and in vitro glycaemic index values of cookies
(ACADEMIC PRESS LTD- ELSEVIER SCIENCE LTD, 24-28 OVAL RD, LONDON NW1 7DX, ENGLAND, 2019)
Cross-linked starches produced in lab-scale from corn and wheat starches with TDF contents of 80.4% and 83.6% were used in cookie formulation to obtain high fibre and low glycaemic index (GI) cookies. Different resistant ...
PSF/SiO2 NANOKOMPOZİT MEMBRAN ÜRETİMİ VE ELMA SUYU BERRAKLAŞTIRMA PROSESİNDE KULLANIMI
(Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR, 2019)
Bu çalışmada faz dönüşümü yöntemi kullanılarak üretilen PSF/PEI (%20/2, w/w) membranlar, farklıkonsantrasyonlarda SiO2 nanopartikülü (%0,01; 0.03; 0.05) kullanılarak modifiye edilmiş ve üretilennanokompozit membranların ...
Nişasta Nanokristali Üretimi ve Karakterizasyonu
(Osman Sağdıç, 2019)
Bu çalışmada nano malzeme üretimi konusunda doğal ve yenilenebilir bir kaynak olarak son yıllarda oldukça ilgi çeken birhammadde olan nişastadan yüksek kristaliniteye sahip nanokristal üretimi hedeflenmiştir. Bu amaçla ...