Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSevercan, Solmaz Şebnem
dc.contributor.authorUzal, Nigmet
dc.contributor.authorKahraman, Kevser
dc.date.accessioned2023-11-22T13:12:12Z
dc.date.available2023-11-22T13:12:12Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttp://doi.org/10.15237/gida.GD19083
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12573/1841
dc.description.abstractBu çalışmada faz dönüşümü yöntemi kullanılarak üretilen PSF/PEI (%20/2, w/w) membranlar, farklıkonsantrasyonlarda SiO2 nanopartikülü (%0,01; 0.03; 0.05) kullanılarak modifiye edilmiş ve üretilennanokompozit membranların bulanık elma suyunun berraklaştırılmasında performansları değerlendirilmiştir.Membran deneyleri sonlu filtrasyon sistemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Üretilen yeni nesil nanokompozitmembranlar saf su akı değerleri, SEM ve yüzey temas açı değerleri açısından karakterize edilmiştir. Aynı zamanda,üretilen PSF/PEI/SiO2 yeni nesil nanokompozit membrandan elde edilen berrak elma suyu örnekleri renk (PtCo), bulanıklık(NTU) ve toplam suda çözünür kuru madde bakımından karakterize edilmiştir ve Döhler GıdaSan. A.Ş.’den temin edilen berrak elma suyu örnekleri (Brix) ile bu parametreler açısından karşılaştırılmıştır. Eldeedilen sonuçlara göre %0,01 oranında SiO2 ilave edilerek üretilen PSF/PEI/SiO2 membranın en yüksek saf suakısına ve en yüksek hidrofilikliğe sahip olduğu belirlenmiştir. Aynı zamanda bu membrandan elde edilen berrakmeyve suyu örneği en yüksek renk ve toplam suda çözünür kuru madde sahipken aynı zamanda en düşükbulanıklık değeri ile elma suyu berraklaştırma deneylerinde de en iyi performansı sergilemiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, PSF/PEI (20/2% w/w) membranes which were fabricated by using phase inversion method were modified with using SiO2 nanoparticles at different concentrations (0.01, 0.03, 0.05% w/w) and performance of fabricated nanocomposite membranes were evaluated in clarification of turbid apple juice. Membrane experiments were conducted using dead-end filtration process. Fabricated new generation nanocomposite membranes were characterized in terms of pure water flux, SEM and water contact angle. Moreover, clarified apple juice samples obtained from fabricated PSF/PEI/SiO2 new generation nanocomposite membranes were characterized in terms of color (Pt-Co), turbidity (NTU) and total soluble solid content (Brix) and these samples were compared to clarified apple juice samples supplied from Döhler Inc. in terms of these parameters. According to the obtained results, the membrane produced by adding 0.01% SiO2 was determined as the membrane having the highest pure water flux and highest hydrophilicity. At the same time, this membrane showed the best performance in apple juice clarification experiments by producing apple juice which had the highest color and total solid matter content and lowest turbidity value.en_US
dc.description.sponsorshipBu çalışma Abdullah Gül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Birimi tarafından FCD-2017-92 No’lu proje ile desteklenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherProf. Dr. İbrahim ÇAKIRen_US
dc.relation.isversionof10.15237/gida.GD19083en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectnanokompozit membranen_US
dc.subjectSiO2 nanopartikülen_US
dc.subjectberraklaştırmaen_US
dc.subjectelma suyuen_US
dc.subjectnanocomposite membraneen_US
dc.subjectSiO2 nanoparticleen_US
dc.subjectclarificationen_US
dc.subjectapple juiceen_US
dc.titlePSF/SiO2 NANOKOMPOZİT MEMBRAN ÜRETİMİ VE ELMA SUYU BERRAKLAŞTIRMA PROSESİNDE KULLANIMIen_US
dc.title.alternativeFABRICATION OF PSF/SiO2 NANOCOMPOSITE MEMBRANE AND APPLICATION IN APPLE JUICE CLARIFICATION PROCESSen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentAGÜ, Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-0912-3459en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-2786-3944en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-4391-6065en_US
dc.contributor.institutionauthorSevercan, Solmaz Şebnem
dc.contributor.institutionauthorUzal, Nigmet
dc.contributor.institutionauthorKahraman, Kevser
dc.identifier.volume44en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage618en_US
dc.identifier.endpage628en_US
dc.relation.journalGIDA DERGİSİ: THE JOURNAL OF FOODen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster